Međunarodni dan medicinskih sestara

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara 12. svibnja pet je članica izvršnog odbora Hrvatske komore medicinskih sestara posjetilo Socijalnu samoposlugu u Virovitici. Donirale su higijenske potrepštine za korisnike Socijalne samoposluge te napomenule da će organizirati više akcija kako bi se Samoposluga redovito punila.
Paralelno s tim Tehnička škola Virovitica, smjer medicine u suradnji s Domom zdravlja Slatina postavila je 2 štanda u centru Virovitice. Prvi štand bio je postavljen ispod sata na Trgu kralja Tomislava, a drugi ispred Gradske knjižnice Virovitica. Medicinski tehničari mjerili su građanima tlak i razinu šećera u krvi te su tako obilježili dan svoga zvanja. Marko Vlajnić, profesor smjera medicine Tehničke škole komentirao je današnje stanje medicinskih radnika rekavši da su medicinske sestre i tehničari iznimno malo plaćeni s obzirom na to koliko rade, koliko vremena provode s pacijentima i na odjelima.

Otkada je ovog ponedjeljka 9. svibnja i službeno otvorena Socijalna samoposluga u Virovitici, korisnici mogu doći po svoj paket svakim radnim danom od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 do 13 sati. Neki korisnici Socijalne samoposluge nisu u mogućnosti sami doći po pakete, poput korisnika s područja 5 okolnih općina. Predstavnici općine Pitomača došli su po 25 paketa koje su prevozili do krajnjih korisnika u svojoj općini.

(www.icv.hr, vk, Foto: Vanessa Kovač)

Invalid Displayed Gallery

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content