Odobren projekt za “srednjoškolski dvojac Sulimanac – Ivšić”: 40.000 kuna za “Papuk i Drava – idila prava”

Nepuna dva tjedna od završne konferencije projekta “Eko-Bilje”, Srednja škola Stjepana Sulimanca zajedno sa svojim partnerom Srednjom školom “Stjepan Ivšić” iz Orahovice dobila je novi projekt. S ciljem promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja, Ministarstvo turizma će u 2016. godini srednjim strukovnim i umjetničkim školama dodijeliti više od 393.000 kuna bespovratno za 15 turističkih projekata. Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače i Srednja škola “Stjepan Ivšić” iz Orahovice našle su se u odabranom društvu i sa svojim projektom pod nazivom “Papuk i Drava – idila prava!” dobile sredstva u iznosu 40.000 kn.

Bespovratne potpore namijenjene su projektima koji se odnose na stvaranje turističkih proizvoda, promociju i uvođenje IT komunikacijske tehnologije, razvijanje regionalnih obrazovnih centara i suradnju s međunarodnim centrima izvrsnosti. Popis odabranih projekata objavljen je na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.

S obzirom na to da je turizam pokretač razvoja mnogih djelatnosti, od poljoprivrede i IT-a do strojarstva i građevine, projekti koje potiče Ministarstvo turizma vrlo su raznoliki i odnose se na srednje strukovne škole diljem Hrvatske.

Ministarstvo turizma nastavit će financijski podupirati projekte koji osmišljavaju učenici srednjih strukovnih škola jer tako im već sada možemo pružiti priliku da sudjeluju u stvaranju i kreiranju turističkih ponuda naše zemlje. Ljudski resursi predstavljaju jednu od temeljnih karika za uspjeh u turizmu i upravo zato je vrlo važno ulagati u turističke kadrove već za školovanja. Vjerujem da će kroz ove projekte mladi dokazati da zaista trebaju i mogu biti vrijedni dionici uspješne turističke priče hrvatskog turizma – komentirao je ministar Anton Kliman.

(mint.hr)