Općinama Sopje, Čađavica, Pitomača, Zdenci, Mikleuš i Lukač 2.129.000,00 kuna iz MRRFEU

- PROMO -

U srijedu 25. svibnja 2016. u 12.00 sati, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s korisnicima će potpisati ugovore o sufinanciranju po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu. Svečano potpisivanje održat će se u Zagrebu, Prisavlje 14 (u dvorani Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture).

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ove će godine financirati 170 projekata u iznosu od 40 milijuna kuna.

Prije samog potpisivanja ugovora, uzvanicima će se obratiti ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj.

Među korisnicima dobivenih sredstava je i nekoliko općina s područja Virovitičko-podravske županije. Tako će se u općini Sopje „Rekonstruirati i modernizirati komunalna infrastruktura u naselju Sopje“ (vrijednost radova će iznositi 500.000,00 kuna). Na području općine Pitomača sa 300.000,00 kuna realizirat će se projekt „Sigurnije je na igralištu“, a na području općine Čađavica prošao je projekt „Sanacija postojeće ceste u naselju Čađavica čija je vrijednost 200.000,00 kuna. U općini Zdenci će se sa 329.000,00 kuna sufinancirati „Izvođenje radova na nezavršenoj javnoj zgradi – Društvenom domu u Dugoj Međi“. Istodobno, na području općine Mikleuš će se sa 300.000,00 kuna sufinancirati uređenje parkirališta na mjesnom groblju u Mikleušu, a na području općine Lukač će se sa 500.000,00 kuna sufnancirati izgradnja nogostupa u naselju Lukač.

(www.vpz.hr, www.razvoj.gov.hr)

Povezane vijesti

Skip to content