Orahovački srednjoškolci pokazali svoja zanimljiva srednjoškolska zanimanja

Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije provodi projekt pod nazivom „Promocija obrazovnih programa za obrtnička zanimanja“, i to u suradnji sa svojim partnerima županijskom Agencijom za regionalni razvoj „VIDRA“, Industrijsko-obrtničkim školama iz Slatine i Virovitice, Strukovnom školom Virovitica, Srednjom školom „Stjepan Ivšić“ Orahovica te Srednjom školom Stjepana Sulimanca Pitomača:

– Ovaj projekt je prošao na natječaju Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Projekt je napravljen u cilju pomoći pri upisu u obrtnička zanimanja na području županije jer smo putem istraživanja došli do podatka kako je interes za upisom u strukovne škole na području županije, u proteklih 5 godina, opao za preko 50 %. Ovim projektom koji je vrijedan 187 000 kuna, a 178 tisuća će od toga biti sufinancirano iz europskog socijalnog fonda, želimo povećati broj upisa barem za 25% . U sklopu aktivnosti je ovakva vanjska prezentacija gdje su učenici dijelili promotivni materijali vezane za upis u obrtničke (strukovne) škole na području Virovitičko-podravske županije. Projekt je započeo u srpnju prošle godine, u srpnju ove će biti završen, a podijeljen u četiri faze.

0905komoraprojekt2Tri smo već odradili, prvi je bio promocija obrtničkih zanimanja u završnim razredima osnovnih škola, druga faza je bila promocija na Sajmu poslova VPŽ, treća prezentacija nositelja i partnera na ovom projektu na međunarodnom sajmu Viroexpo u Virovitici i evo ovo je završna faza. Nakon toga će uslijediti evaluacija na kojoj ćemo utvrditi da li je projekt i u kojoj mjeri uspio, a mi se naravno nadamo da će rezultati biti više nego uspješni. – rekao je na vanjskoj promociji tajnik Obrtničke komore VPŽ Božidar Jeremić. Orahovački srednjoškolci predstavili su zanimanja kuhar-konobar i strojobravar-automehaničar-prodavač, a predstavljena je i učenička zadruga Vučica. (www.icv.hr; vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content