Poduzetnici iz Virovitice na Međunarodnom skupu proizvođača kože i proizvoda od kože

3. Međunarodni skup proizvođača kože i proizvoda od kože na temu: „Kreativnost, inovacije i nove tehnologije u kožarsko-prerađivačkoj industriji“ održao se u Vijećnici HGK u Zagrebu. Na skupu su održana i dva panela na aktualne teme u kožarsko-prerađivačkoj industriji.

Na panelima „Inovacije u kožarsko-prerađivačkoj industriji“ i „Kreativnost u kožarsko-prerađivačkoj industriji“ sudjelovali su predstavnici Ministarstva gospodarstva, Udruženja IT industrije HGK te eminentni profesori s Arhitektonskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Tekstilno – ­tehnološkog fakulteta.

Iz Virovitičko-podravske županije skupu su prisustvovali: Željko Valečić iz tvrtke Viner d.o.o. Virovitica sa suradnicima te predstavnik odjela za industriju HGK – Županijske komore Virovitica.

U Virovitičko-podravskoj županiji u industriji prerade kože – proizvodnji obuće, radi 214 radnika, a ostvareni ukupni prihod je preko 20 milijuna kuna.

Industrija kože i kožnih proizvoda posljednjih nekoliko godina bilježi kontinuiran rast i pozitivne trendove u mnogim segmentima poslovanja. Broj zaposlenih u 2014. godini iznosio je više 10.000, a taj se broj od 2009., u samo pet godina, povećao za oko 38%. I ukupni prihodi 2014. godine , u odnosu na 2009. povećali su se za skoro 73%, s tim da u tom ukupnom prihodu proizvodnja i šivanje auto sjedala ostvaruje oko 76%, a proizvođači cipela oko 24%. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content