Ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček: Zatečeno stanje je dosta loše

Prošlo je dva tjedna od kada je Mirjana Peček postala ravnateljicom Opće bolnice Virovitica. Naslijedila je velike dugove, koji su nastali u eri bivše ravnateljice Marijane Živko. Analiza postojećeg stanja još uvijek se “snima“, a Mirjana Peček nam je o tome rekla.

– Koliko sam do sada vidjela, stanje je dosta loše. Naslijedili smo financijske minuse. Ne bih još izlazila s točnim brojevima o tome, no uskoro će o tome biti govora. Još uvijek analizirao i proučavamo financijski dug, kada to proučimo, kada dobijemo konačne podatke, napravit ćemo plan koji su sljedeći koraci.

Prema podacima koji su se mogli čuti na posljednjoj sjednici Županijske skupštine VPŽ, dug Opće bolnice Virovitica, 31. prosinca 2015. godine, u vrijeme mandata tadašnje ravnateljice OB Virovitica, Marijane Živko, iznosio je 69 milijuna kuna. Od navedenog iznosa, 31.000.000,00 otpada na kredit, a 25 milijuna na obveze prema dobavljačima. Istodobno, 7 milijuna su obveze prema zaposlenicima.

Vlada RH je 6. travnja donijela Odluku o obustavi postupka sanacije u 31 ustanovi u zdravstvu, a virovitička bolnica je prva u Hrvatskoj koja nakon obustave postupka sanacije u zdravstvu, imenovala novo Upravno vijeće i ravnateljicu. Podsjetimo, predsjednik Upravnog vijeća OB Virovitica je Igor Andrović. (www.vpz.hr; foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content