Svetkovina Presvetog Trojstva u Milanovcu

Kao i prošle godine župa bl. Alojzija Stepinca u četvrtak 19.5. započinje trodnevnu duhovnu pripravu za proslavu svetkovine Presvetog Trojstva. Svake večeri u zavjetnoj kapelici Presvetog Trojstva u zajedništvu s drugim župama našega Grada slavit će se sveta misa.

I ove godine bit će organizirano hodočašće susjednih župa pa će tako u četvrtak hodočastiti župa bl. Alojzija Stepinca. Prije svete mise uslijedit će svibanjska pobožnost, a nakon svete mise euharistijsko klanjanje. U petak hodočasti župa sv. Leopolda Mandića iz Taborišta. Prije svete mise (u 18 sati) uslijedit će molitva križnog puta od župne crkve do zavjetne kapele, a potom sveta misa.

U subotu, u predvečerje svetkovine, hodočasti župa sv. Roka iz Virovitice. Prije svete mise bit će svibanjska pobožnost, a poslije molitva I. večernje časoslova. Na svetoj misi i pobožnostima sudjelovat će Franjevački svjetovni red i sjemeništarci iz Požeškog kolegija.

Na sam dan svetkovine, u nedjelju 22. svibnja, svečano misno slavlje bit će ispred zavjetne kapelice u 11 sati, a predvodi ga vlč. Marijan Pavelić, odgojitelj u Požeškom kolegiju. Prije svete mise uslijedit će procesija od župne crkve do zavjetne kapele.

U slučaju kiše i lošega vremena sveta misa bit će u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Milanovcu. Želimo samo podsjetiti da je kapelica izgrađena kao zavjetna kapela grada Virovitice prije 259 godina, još davne 1757. godine.

(www.icv.hr, bb; Foto: Arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content