Biciklijadom završeno obilježavanje Svjetskog dana nepušenja

U Virovitičko-podravskoj županiji već se niz godina obilježava Svjetski dan nepušenja (31. svibnja), a u tome svakako najveći doprinos daje Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Podršku ovim aktivnostima pruža i Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije.

Ove je godine Svjetski dan nepušenja u našoj županiji ponovno obilježen javnozdravstvenom akcijom pod nazivom „Udahni život zdravim plućima“. Prvi dio akcije održan je u utorak 31. svibnja 2016. godine u Virovitici gdje je bio postavljen štand na kojemu su stručnjaci Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja i Djelatnosti javnog zdravstva Zavoda za javno zdravstvo zainteresiranim građanima posebnim uređajem mjerili razinu ugljičnog monoksida u izdahu. Građanima su tom prigodom podijeljeni i prigodni edukativni leci i motivacijski pokloni kako bi ustrajali u brizi za svoje zdravlje.

biciklijada (1)Drugi dio akcije održan je u nedjelju 05. lipnja 2016. godine u suradnji s Klubom za ekspedicionizam i sport (KEKS) iz Virovitice biciklijadom po dijelu Virovitičko-podravske županije. Biciklistička povorka krenula je oko 10 sati iz Virovitice (ispred fontane u centru grada), a vožnja je bila rutom preko Rezovca, Borove, Suhopolja, Gradine i Lukača pa do virovitičkih ribnjaka na kojima je završila u poslijepodnevnim satima uz okrijepu sudionika. Građanima koji su se pridružili ovoj vožnji biciklima podijeljen je i letak pod nazivom „Kako se ne izgubiti u duhanskome dimu“ koji je osmišljen u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije upravo za ovu prigodu.

Ovom se javnozdravstvenom akcijom željelo skrenuti pažnju javnosti na veliki javnozdravstveni problem štetne upotrebe duhanskih proizvoda, ohrabriti nepušače u nepušenju i potaknuti pušače na prestanak pušenja. (www.icv.hr; sb, nh)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content