Čak 15 medalja za Plivački klub Virovitica

Kao domaćini petog kola SPL-a Virovitički plivači pojazali su svoju moć osvojivši čak 15 medalja. Peto kolo je ujedno bilo i najuspješnije za mlade plivače Virovitice koje je bilo organizirano na Gardskom bazenu u Virovitici. Uz Virovitičane nastupili su još i plivači iz Đakova, Vinkovaca, Slavonskog broda i Osijeka, njih 80-ak. Selekciju plivača iz Virovitice činila su 14 natjecatelja uz trenere Vinko Oršulić i Nenad Vajagić.

U najstarijoj “A” kategoriji natjecao se Sven Barčan i došao do dva treća mjesta u disciplinama 50m slobodno i 200m leđno.

“B” kategorija je bila rezrevirana za dva druga mjesta, Juro Oršulić na 100m leptir (i četvrto mjesto na 50m slobodno) i Lovro Požežanac na 50m slobodno (i šesto mjesto na 100m leptir). Tu smo imali još dvojicu natjecatelja Filip Borković (peto mjesto na 100m leptri i šesto mjesto na 50m slobodno) i Domagoj Železić (osmo mjesto na 100m leptir i deveto mjesto na 50m slobodno). Kod djevojaka u “B” kategoriji nastupile su Ema Borković koja je bila zlatna na 50m slobodno i brončana na 200m leđno i Matea Barčan srebrna na 100m leptir i 50m slobodno.

Matej Hajmaši natjecao se u “C” kategoriji i zauzeo odlično prvo mjesto na 200m leđno te peto mjesto na 50m slobodno.

Natjecatelji u “D” kategoriji došli su do četiri zlata, dva Lovro Ladović na 100m leptir i 200m leđno te Tijana Grdenić na 100m leptri i 50m slobodno. Srebrna na 50m slobodno bila je Rea Rengel, dok je Stribor Gvojić završio na petom mjestu u disciplinama 100m leptir i 50m slobodno.

Naši najmlađi Hana Piria i Luka Ladović natjecali su se u “E” kateogriji u kojoj je Hana došla do odličnog trećeg mjesta na 50m slobodno dok je Luka u istoj disciplini u svome poretku bio 16.

Štafete:

u A kategoriji kod djevojka 1. mjesto (Ema Borković, Matea Barčan, Tijana Grdenić i Rea Rengel).
A kategorija dečki 2. mjesto (Svena Barčam, Filip Borković, Lovro Požežanac i Juro Oršulić)
D kategorija dečki 2. mjesto (Lovro Ladović, Matej Hajmaši, Stribor Gvojić i Borna Ladović)

(www.icv.hr; Fotografije: Blaženka Grdenić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content