Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ predstavila provedene i buduće projekte

U Informativno-edukativnom centru u Noskovačkoj Dubravi održana je 14. sjednica Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Sjednici je predsjedao predsjednik Upravnog vijeća Dalibor Per.

Članovima Vijeća prezentirani su projekti koji su netom završeni ili su u realizaciji te projekti prijavljeni na različite INTERREG programe.

– Članovi Vijeća dobili su informacije o završenom projektu „Inventarizacija staništa žute pčelarice u Virovitičko-podravskoj županiji”, koji je vrijedan 80.000,00 kuna, a sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te o provedbi projekta „Interaktivni prezentacijski postav Informativno-edukativnog centra u Noskovačkoj Dubravi“, ukupne vrijednosti 275.000,00 kuna, također sufinanciranog sredstvima FZOEU. – rekla je ravnateljica Javne ustanove Tatjana Arnold Sabo.

Riječi je bilo i o tijeku provedbe projekta „Stara Drava“ iz programa LIFE + i projektu „Drava LIFE“ iz programa LIFE 2014., koji će 17. lipnja imati početnu konferenciju.

Tatjana Arnold Sabo predstavila je i projekte prijavljene na različite INTERREG programe. Na natječaj programa INTERREG V-A prekogranične suradnje s Mađarskom prijavljeno je četiri projekta ukupne vrijednosti oko milijun eura, od kojih je u dva Javna ustanova partner, a u ostala dva glavni nositelj projekta.

(www.icv.hr, mb; foto: Arhiva)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content