Obavljen tehnički pregled za Područnu školu Korija

U petak, 10. lipnja, obavljen je tehnički pregled u postupku izdavanja uporabne dozvole za izgrađenu zgradu Osnovne škole Vladimir Nazor Područne škole Korija. Vrijednost izvedenih radova iznosila 1.061.000,00 kuna, a radove je izvela Zajednica ponuditelja Slavić-Inženjering d.o.o. i tvrtka Croming d.o.o.

Gradonačelnik Ivica Kirin nije krio zadovoljstvo što su završeni radovi na izgradnji Područne škole te posebno naglasio da sva djeca na području grada Virovitice moraju imati iste uvjete za učenje bez obzira u kojem dijelu grada žive.

Naime Grad Virovitica je pored izgradnje Područne škole Korija u proteklih 5 godina utrošio više od 8 milijuna kuna u obnavljanje i izgradnju škola na području grada te su uređene matične i područna škole:

  • OŠ Vladimir Nazor – vanjska i unutarnja stolarija, krovište, obnova stare zgrade, „pametna“ učionica,
  • OŠ IBM – vanjska stolarija, kotlovnica, sustav grijanja, uređenje školske kuhinje, nabava stolova i stolica za kompletnu školu
  • COOR – izmjena vanjske stolarije, sustav etažnog grijanja,
    obnovljene područne škole u Rezovcu i Rezovačkim Krčevinama,
  • Izgrađene područne škole u Taborištu, Podgorju, Svetom Đurađu i Koriji

Zadovoljstvo nije krio ni predsjednik Vijeća mjesnog odbora Korija Vlado Rajnović koji je zahvalio na ustrajnosti da se škola ipak izgradi na lokaciji koju su odabrali mještani Korije uzimajući prvenstveno u obzir sigurnost djece.

(www.virovitica.hr)

skola-korija-3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content