Pogledajte koji su učenici s područja VPŽ dobitnici Oskara znanja

Najboljima na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju dodijeljeni Oskari znanja

U Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, uručeni su Oskari znanja. Skulpture ove simbolične, ali važne nagrade, koje su otišle u ruke 345 učenika i 220 mentora, svojim su kolegama izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Ove je godine na državnim natjecanjima i smotrama sudjelovalo gotovo 8.000 učenika osnovnih i srednjih škola pod budnim okom gotovo 3.000 učitelja i nastavnika mentora koji su ih pripremali i usmjeravali kako bi postigli vrhunske rezultate.

S područja Virovitičko-podravske županije Oskare znanja su primili Lorena Jedvaj, Marko Rastija, Dominik Bogati, Antonio Minauf, Dominik Kizivat, Antonijo Marinković iz Osnovne Škole Eugena Kumičića slatina te njihova mentorica na E-kvizu ”Koliko poznajem Hrvatski sabor”, Đurđica Delić. Također, Oskare su dobile i učenice OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, Ena Fadljević, Mihaela Mrkša i Ina Moslavac, koje su uz mentoricu Anu Tonković slavile u Globe programu.

Oskare znanja će u petak, 17. lipnja primiti150 najuspješnijih učenika i studenata glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija te njihova 83 mentora, a među njima i učenik Glazbene škole Jan Vlašimsky Luka Relić, koji je bio prvak Hrvatske u saksofonu, s mentorima Ivanom Manjkasom i Svetlanom Relić. Dodjela će se održati u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

Uz Hrvatsku zajednicu županija, svečanu dodjelu Oskara znanja omogućili su Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

(icv.hr, mb; hrvzz.hr, foto: hrvzz.hr)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content