PP Orahovica i Perak Kutjevo imaju najbolja vina, a Vladimir Ćorić iz Đakova najbolji kulen

Grad Orahovica, Turistička zajednica Grada i Odbor za kulturno-turističke manifestacije organizirali su 2. sajam vina i kulena. Ovogodišnji traje dva dana, a sve je počelo u subotu, 25. Lipnja, 1. vinskim maratonom koji organizacijski potpisuju Športsko-rekreacijsko društvo i Zajednica športskih udruga grada Orahovice. Sajam vina i kulena nastavljen je podjelom odličja za najbolje vinare i kulenare. U konkurenciji proizvođača vina ocjenjeno je 42 uzorka, a na kraju je podijeljeno 27 zlatnih medalja i 14 srebrnih te jedno priznanje, a šampioni sajma su Poljoprivredno poduzeće Orahovica za bijela vina s Frankovkom berba 2013., Perak d.o.o. Kutjevo za bijela vina sa Sauvignonom berbe 2015.

U konkurenciji kulenara bilo je 16 uzoraka, od čega 10 zlata te po tri srebra i bronce. Šampion ovogodišnje orahovačke Kulenijade je Vladimir Ćorić iz Đakova, a vicešampion OPG Barić iz Narda.

Nagrade sudionicima i najboljim vinarima i kulenarima uručili su orahovački gradonačelnik Josip Nemec i Milan Vanđura, direktor HKG Županijske komore Virovitica, kao predstavnika suorganizatora i generalnog pokrovitelja, uz Ivanu Nemet za vinare te Vladimira Plešu za kulenare.

Više u novom broju Virovitičkog lista…

(www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content