Slatinska tvrtka Anka: U samo godinu dana zaposlili 9 radnika, uskoro još 6

Unatoč gospodarskoj krizi i problemima s tržištem, ako tvrtka pokrene pravi proizvodni program, odredi konkurentne cijene svojih proizvoda ili usluga i poštuje rokove ugovorene s naručiteljima, uspjeh neće izostati. Dokaz tomu je 2015. godine utemeljena slatinska tvrtka Anka d.o.o.

Riječ je o tvrtki koja se bavi proizvodnjom karoserija za motorna vozila te prikolica i poluprikolica za automobilistički sektor, a, konkretnije, proizvodi specijaliziranu luksuznu opremu, odnosno prikolice i kamione za transport konja. Većina proizvodnje odvija se upravo u pogonu u Slatini, u nekadašnjem prostoru riječkog Elektromaterijala, gdje se naručene osovine i šasije kamiona opremaju prema specifičnim i individualnim zahtjevima naručitelja.

Prema riječima direktora Ilije Džoića, proizvodnja je počela s pet radnika, koji su za vlasnika radili petnaestak godina u njegovu proizvodnom pogonu u Njemačkoj i koji su nakon kupnje uredili prostor i nastavili raditi u Slatini.

Zbog povećanja potražnje za našim proizvodima, vrlo brzo broj radnika povećan je na 14, koliko ih trenutačno radi. Imamo i planove za daljnje povećanje proizvodnje pa je tako do kraja godine planirano zapošljavanje šest novih radnika. Kompletna proizvodnja se izvozi, a kupci dolaze iz Švicarske, Španjolske, Portugala, Italije, skandinavskih i arapskih zemalja, praktički iz cijelog svijeta – kaže Džoić.

Kao ilustraciju o vrsti klijentele koja naručuje i kupuje najluksuzniji dio ponude slatinske tvrtke Anka direktor Džoić navodi da jedan potpuno opremljeni kamion može dosegnuti cijenu višu i od 150.000 eura.

Gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš nedavno je sa suradnicima posjetio proizvodne pogone tvrtke i izrazio zadovoljstvo što je investitor za pokretanje ove proizvodnje odabrao Slatinu.

Gradskoj upravi poznate su od samog početka želje investitora i gradske službe pomogle su u pribavljanju potrebnih dozvola koliko je to bilo moguće. Površina koja je u vlasništvu investitora dopušta mogućnost gradnje novih hala i spomenuto proširenje proizvodnje – rekao je gradonačelnik Roštaš, navevši da će tako pomagati i drugim investitorima radi otvaranja novih radnih mjesta.

(www.glas-slavonije.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content