FOTO: Nakon nevremena, Orahovica i okolica vode borbu s poplavama

Orahovica i okolica baš nema sreće ove godine s prirodom. Samo dva dana nakon olujnog nevremena koje je pogodilo područje Orahovice i Čačinaca, zbog čega je na tom području proglašena elementarna nepogoda, obilne kiše koje su padale jučer i danas dovele su do bujanja rijeke Vučice, preplavljenih kanala i postoji velika opasnost od poplave. Kako smo doznali od dozapovjednika DVD-a Orahovica Darka Šrameka izravno s terena, u donjem dijelu grada Orahovice tzv. Doljanima, odnosno Ulici kralja Zvonimira i Dalmatinskoj ulici te Ulici Matije Gupca, je stanje najkritičnije.

Ceste i podrumi su puni vode, a obiteljske kuće još uvijek nisu u opasnosti, no jako malo nedostaje da voda uđe i u kuće. U samom središtu Orahovice rijeka Vučica je nabujala kao gotovo nikada do sada, stvaraju se virovi i velika je sreća što Orahovica ima retardacijsku branu koja čuva grad, ali i okolicu od veće poplave.

Cesta u ulici kralja Zvonimira u donjem dijelu grada je zatvorena jer se od količine vode na prometnici ne može proći vozilom. Kiša slabi, smanjuje intenzitet i svi se nadaju da bi noć trebala proteći mirno, a meteorolozi najavljuju oborine do nedjelje prijepodne. (www.icv.hr; vg; foto: Vladimir Grgurić i Marijan Škripač)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content