FOTOGALERIJA: Snažno olujno nevrijeme pogodilo Orahovicu

Teška sparina koja je zahvatila Orahovicu i okolicu tijekom prethodna dva dana, morala je donijeti nevrijeme. Iako su meteorolozi predvidjeli i najavili, Orahovčani ipak nisu očekivali ono što su doživjeli. Jak vjetar i velika količina kiše te dosta leda napravili su veliku štetu kako ponovno na poljoprivrednim nasadima tako posebno u samom središtu grada.

U širem središtu grada Orahovice uslijed olujnog vjetra pala je velika količina grana s drveća, sve šetnice bile su prepune granja i lišća, no najveću štetu napravilo je padanje drveća u prvom redu na zgradu autobusnog kolodvora, a stradalo je i nekoliko automobila na gradskim parkiralištima pa čak i u jednom obiteljskom dvorištu koje se nalazi odmah do jednog od gradskih parkova.

1307nevrijeme6Padali su i crjepovi s krovova, letile su ”cerade” s terasa kafića…. Velike količine kiše napunile su podrume i odvode, vatrogasci su imali pune ruke posla i kako smo saznali od predsjednika DVD-a Orahovica Mate Orine na terenu su bili do kasnih noćnih sati. Električne energije zbog stradalih električnih stupova nestalo je na području jednog dijela grada Orahovice te prigradskih naselja Nova i Stara Jošava, Crkvari i Šumeđe. Poljoprivredni nasadi stradali su od leda u Orahovici, Donjoj Pištani i ponovno Staroj Jošavi. (www.icv.hr; vg; foto: Vladimir G. & Marijan Š.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content