Gradonačelnik Ivan Roštaš obišao radove na energetskoj obnovi zgrade DV Zeko

Gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš obišao je sa suradnicima i stručnim nadzorom radove na energetskoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića Zeko u Slatini.

Energetska obnova provodi se na starom dijelu zgrade DV Zeko, čime je obuhvaćena ugradnja novih prozora, staklenih stijena i ulaznih vrata, izvedba toplinske izolacije krovišta, vanjskih zidova i uređenje pročelja, s postavljanjem novih limenih opšava i oluka s grijačima.

Očekivani učinci energetske obnove su značajno smanjenje potrošnje toplinske energije i smanjenje emisije onečišćujućih tvari u okoliš, te poboljšanje uvjeta rada i boravka djece u gradskom vrtiću „Zeko“.

Javna nabava je provedena u jesen 2015. godine te je s najpovoljnijim ponuditeljem zaključen ugovor o izvođenju radova s rokom završetka do 1. listopada 2016. godine. Izvođač radova je tvrtka IZO – GRAĐENJE KONZALTING d.o.o. iz Osijeka, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.400.000,00 kuna. Sa 60% prihvatljivih troškova, odnosno 840.000,00 kuna, radove sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je ostatak sredstava u iznosu od 560.000,00 kuna(40%) osigurao Grad Slatina.

Radovi dobro napreduju jer je do konca lipnja izvedeno preko 75% radova, tj ugrađena je sva bravarija, završena je toplinska izolacija ravnog i kosog krova, u tijeku su fasadreski i limarski radovi, te prema najavi izvođača i nadzora radovi bi trebali biti u najvećem dijelu gotovi do 1. rujna odnosno do početka nove pedagoške godine u Dječjem vrtiću Zeko.

(wwwslatina.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content