Fotogalerija: OŠ “Davorin Trstenjak” Čađavica će zasjati u novom ruhu

- PROMO -

U Osnovnoj školi “Davorin Trstenjak” Čađavica održana je početna konferencija pilot projekta – Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Konferenciji su prisustvovali obnašateljica dužnosti župana Sanje Bošnjak, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac te ravnateljica OŠ “Davorin Trstenjak” Čađavica Ksenije Žunec. Nositelj projekta energetske obnove je je OŠ “Davorin Trstenjak”, dok su partneri Virovitičko-podravska županija i Razvojna agencija VIDRA koja je napisala projekt.
Vrijednost projekta iznosi 1.722.846,25 kuna, a ukupni prihvatljivi troškovi su 1.547.696,25 kuna. Bespovratna EU sredstva su 1.470.311,44 kuna, od čega udio Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 30 posto, odnosno 464.308,88 kuna te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 65 posto, to jest 1.006.002,56 kuna. Virovitičko-podravska županija sudjeluje s iznosom od 5 posto.

Voditelj projekta Hrvoje Dragičević iz Razvojne agencije VIDRA prisutnima na konferenciji je predstavio projekt koji će se provoditi tijekom 24 mjeseca. U tom periodu će se obaviti rekonstrukcija elektroinstalacija, ugradnja LED rasvjete te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade.

Inače, zgrada osnovne škole u Čađavici sagrađena je 1940. godine, dok je 1973. godine dograđen novi dio. Škola od 1971.godine nosi naslov istaknutog hrvatskog pedagoga Davorina Trstenjaka.

OŠ “Davorin Trstenjak” obuhvaća matičnu školu u Čađavici i tri područne škole od 1. do 4. razreda. Škola ima 189 učenika i nastava se izvodi u dvije smjene, a ustrojen je i predškolski program.

(www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

no images were found

logana

Povezane vijesti

Skip to content