Fotogalerija: Sportske igre branitelja povodom 25. obljetnice oslobađanja karaula u Sopju

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije i Općine Sopje te povodom 25. obljetnice oslobađanja karaula Zanoš i Bobrovac, u subotu 17. rujna, u Sopju su održane sportske igre hrvatskih branitelja. Na igrama su sudjelovali branitelji iz Općine Sopje te branitelji članovi HVIDR-e sa područja cijele Virovitičko-podravske županije.

Prije samog početka natjecanja okupljeni su položili vijence, odali počast svim poginulim braniteljima te se pomolili kod spomen ploče poginulim hrvatskim braniteljima na zgradi Općine Sopje.

Nakon polaganja vijenaca u Mjesnom domu u Sopju okupljene su pozdravili i prigodnim riječima im se obratili predsjednik HVIDR-e VPŽ Nenad Križić i načelnik Općine Sopje Josip Granjaš, a igre je svečano otvorio predsjednik HVIDR-e Republike Hrvatske Josip Đakić. Jubilarnu obljetnicu oslobađanja karaula Zanoš i Bobrovac uveličali su i maratonci „Glasnici istine“ koji su istrčali dionicu dugu 7 kilometara – od karaule u Kapincima do mjesnog doma u Sopju.

Natjecanja su održana u disciplinama streljaštvo, pikado i viseća kuglana.

Najboljima u disciplini streljaštvo medalje je uručio Josip Nemec, gradonačelnik grada Orahovice i predsjednik Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata VPŽ. Poredak je sljedeći:

Darko Pigler – HVIDR-a Orahovica
Stjepan Krahulec – MO Gornje Predrijevo
Vujić Marin – MO Sopje

Najboljima u disciplini pikado medalje je uručio pukovnik hrvatske vojske u mirovini i jedan od ratnih zapovjednika 127. virovitičke brigade Mirko Brajtigam. Poredak je sljedeći:

Stjepan Pavić – HVIDR-a Orahovica
Josip Mareković – MO Gornje Predrijevo
Zvonko Đerki – HVIDR-a Slatina

Najboljima u disciplini viseća kuglana medalje je uručio general bojnik hrvatske vojske u mirovini i ratni zapovjednik specijalne policije „Baruni“ PU Krapinsko-zagorska Mirko Horvatin. Pobjednici su sljedeći:

Peršić Marin – HVIDR-a Slatina
Medved Ivan – HVIDR-a Slatina
Perčić Dragutin – Udruga dobrovoljaca i veterana DR Slatina

Pehare ukupno najboljim ekipama uručio je načelnik Općine Sopje Josip Granjaš. Ekipno najbolje ekipe su sljedeće:

MO Gornje Predrijevo
Nova Šarovka
HVIDR-a Orahovica

Na kraju večeri zahvalu na pomoći i prigodan poklon načelniku Općine Sopje uručio je predsjednik županijske HVIDR-e Nenad Križić.

Druženje branitelja u dobrom raspoloženju nastavljeno je u mjesnom domu uz večeru i tamburaše.

(www.radioslatina.hr; foto: Marko Telišman)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content