Radovi na rekonstrukciji plinskih kotlovnica u Virovitici u punom su jeku

U četvrtak, 8. rujna, ministar Tomislav Tolušić, predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš obišli su radove na rekonstrukciji plinskih kotlovnica. U tijeku je izvođenje radova na postavljanju novih kotlova. Radi se o projektu energetske obnove 4 kotlovnice koji će u konačnici rezultirati nižim računima za grijanje stanara ukupno 12 zgrada u Virovitici.

Radove na rekonstrukciji kotlovnica izvodi obrt ”TERMO JOSO”, a rok izvođenja radova je 2 mjeseca. Temeljem odluke Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Virovitičko-podravskoj županiji odobreno je gotovo 1,9 milijuna kuna za energetsku obnovu 4 kotlovnice u Virovitici. Radi se o energetskoj obnovi plinskih kotlovnica pod nazivom: P+5, P+7, P+8 i Slavonija, kojima se griju stanari od ukupno 12 virovitičkih zgrada. Projekt je odoboren zahvaljujući angažmanu ministra regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislava Tolušića i pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Marija Klementa. U sklopu projekta, ukupne vrijednosti 2,3 milijuna kuna, zamijenjeni su stari toplovodni kotlovi s novim kondenzacijskima, što će uvelike smanjiti potrošnju energije i povezanih troškova.

Podsjetimo, na inicijativu tadašnjeg župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, kotlovnice su prešle u vlasništvo Virovitičko-podravske županije iz razloga što županije mogu povući do 80% ukupne vrijednosti projekta. Projekt je izradila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

(www.vpz.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content