Virovitički list: Nakon 55 godina ponovno na okupu školska generacija 1960./61.

Nakon punih 55 godina na imanju Josipa Kovača u Milanovcu okupili su se učenici, polaznici osmog razreda Osnovne škole u Rezovcu.

Prema riječima Josipa Kovača, također jednog iz generacije školske godine 1960./1961. Osnovne škole Rezovac, ideja o ponovnom okupljanju došla je od nekolicine polaznika te generacije, koja je imala 6 učenica i 12 učenika.

Uz druženje i evociranje uspomena na školske dane nekadašnji učenici su se na imanju Josipa Kovač dobro i zabavili, te dogovorili buduće okupljanje.

Od nekadašnjih učenica Anka Momčilović i Mirjana Rakošević danas žive u Australiji, Mira Zabrdac u Beogradu, Lela Pavelić u Sisku, Kata Sajfert u Rezovačkim Krčevima, a Nevenka Kocijan u Rezovcu.

Od učenika Ivan Goudi je u Švedskoj, Franjo Čemerika u Njemačkoj, Drago Ložnjak u Austriji, Dušan Janjić u Srbiji, Tomo Ladović u Starom Rezovcu , Zvonko Orešković i Stjepan Kovač u Novom Rezovcu, Josip Kovač u Milanovcu, a Ivan Fent u Virovitici.
Od ukupno 18 polaznika te generacije troje ih je preminulo, Franjo Dajč, Branko Smojver i Milan Sokolović. (www.icv.hr; zc; foto: Željko F.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content