Četiri kategorije košarkašica ŽKK Virovitice i Mladosti iz Čačinaca još jednom dokazali da u županiji djevojke igraju odličnu košarku

U Sportskoj športskoj dvorani Ivane IBM u Virovitici održana je završnica Županijskog prvenstva za djevojke. Završnica je odigrana u čak četiri kategorije i to Z-10, Z-12, Z-14 i Z-16 čime se mogu pohvaliti tek rijetki timski sportovi u Virovitičko-podravskoj županiji. Bodreni zdušnim navijanjem brojnih gledatelja mlade košarkašice su pokazale da neće biti čudo ukoliko neke od njih jednog dana zaigraju i u prvoligaškim ekipama pa i u reprezentativnim selekcijama.

Z-10 ŽKK Virovitica-KK Mladost Čačinci 34:18

Gledatelji su sa velikom dozom simpatija i osmjeha dočekali nastup najmlađih igračica u kategoriji Z-10, no nakon početnih nekoliko napada i uslijed velike neizvjesnosti uskoro je zavladala prava navijačka atmosfera. Brzina, borbenost i odlična kontrola lopte, s obzirom na dob, bile su ono što je posebno imponiralo kod oba sastava. Virovitičanke su u oba poluvremena krenule s petorkom Hana Deskar, Nika Gverić, Dora Lakota-Kovač, Margareta Cenger i Lea Božičević koje su uspješno parirale djevojkama iz Čačinaca. Ton igri kod domaćina u ostale dvije četvrtine dale su Mia Deskar, ujedno i najbolji strijelac s 14 koševa, te Iva Kurjančić i Palma Ramljak, a u strijelce se upisala i Lana Grdić. Pod obručima su gospodarile Alisa Lovreković i Anja Prekratić dok su zapažene obrambene role odigrale Terezija Benko, Lucija Grdić, Petra Turčinović i Lara Černi.

ŽKK Virovitica Z-10 Deskar M. 14, Kurjančić 4, Ramljak 4, Kovač 4, Božičević 3, Gverić 2, Deskar H. 1, Benko T., Cenger, Černi, Grdić Lu., Turčinović, Lovreković, Grdić La 2., Prekratić.

Z-10 KK Mladost Čačinci: Krsnik 4, Bulješić 4, Knežević 4, Kajtazi 2, Takač 2, Behin G. 2, Krmpotić, Kovačić, Behin D., Krsnik H., Jelenčić, Stojanović.

Z-12 ŽKK Virovitica-KK Mladost Čačinci 59:54

U kategoriji Z-12 viđena je možda i najljepša košarkaška predstava. Utakmica u kojoj je do izražaja došao sav košarkaški talent košarkašica iz Virovitice i Čačinaca mlađih od 12 godina. Utakmici koja je cijelim tijekom obilovala neizvjesnošću šuterski su se kod domaćih košarkašica istaknule tri djevojke koje su upisale dvostruki broj koševa (Grbac 20, Šiljkovič 12 i Nater 10 koja je prednjačila po broju skokova) dok su ton igri davale i mlađahne Mia Deskar i Iva Kurjančič upisavši i 9 odnosno 4 koša. U strijelce su se upisale i Vargović 4 te sestre Kozlinger sa po 2 koša. Iako poražene epitet najbolje igračice svakako zaslužuje Nives Svečak iz Mladosti koja je uz tri trice i brojne akcije i skokove koji su završavali koševima predvodila igru gostiju pokazavši kapacitet da uskoro postane prvoligaška igračica dok se brojnim skokovima i košarkaškim predispozicijama istaknula i Maruvić koja, ukoliko nastavi dobro raditi, može uhvatiti lijepu košarkašku karijeru.
ŽKK Virovitica Z-12 Grbac 20, Šiljković 12, Nater 10, Deskar M. 9, Vargović 4, Kurjančić 4, Kozlinger N. 2, Kozlinger L. 2, Benko T., Majetić, Baković, Ištvanović, Marjanović, Cindrić Lu., Cindrić Lu., Pavelić, Deskar H.

KK Mladost Čačinci: Sveček 38, Botler 6, Mečenero 4, Grubišić 2, Krsnik M. 2, Maruvić 2, Kolenko, Šumski, Zeman, Brus, Mačković, Brgan.

Z-14 ŽKK Virovitica-KK Mladost Čačinci 58:50

Djevojke mlađe od 14 godina dokazale su da bi neke od njih već sada bez problema mogle igrati za svoje dobne skupine hrvatskih prvoligaških klubova. Dugo su gošće iz Čačinaca vodile te se u posljednju četvrtinu ušlo s minimalnom prednošću gošći no tada kao da je gošćama ponestalo snage te je utakmica završila s 8 koševa razlike za ŽKK Viroviticu. Čak devet domaćih igračica upisalo se u strijelce što dokazuje širinu klupe Virovitičanki. God gostiju koje su i u ovoj utakmici pokazale da se radi o odličnoj ekipi uz već spomenutu Svečak mora se istaknuti i Barač koja je bila najbolja kod gošći u ovoj utakmici
ŽKK Virovitica Z-14 Ivanac 11, Tršek 10, Grbac 9, Šiljković 6, Kovač 6, Vargović 5, Kurjančić 5, Mikulić 4, Bralić 2, Subota, Tkalec, Deskar M., Kozlinger N., Kozlinger L., Cindrić La., Cindrić Lu., Ramljak.

KK Mladost Čačinci: Barač 20, Maruvić 11, Sveček 10, Gouska 5, Zeman 2, Grubišić 2, Kolenko, Šumski, Krsnik M., Mačković, Mečenero

Z-16 ŽKK Virovitica I-ŽKK Virovitica II 60:57

U kategoriji do 16 godina Virovitičanke su gledateljima pokazale sav svoj raskošan talent. Utakmica je obilovala odličnim dodavanjima, kontranapadima i uigranim akcijama. U šuterskom dijelu posebno su se kod pobjednica istaknule Tršek sa čak 24 koša i Ivanac s 11 koševa dok su poražene predvodile Grbac sa 22 te Šiljković i Nater s 14 koševa.
ŽKK 1: Tršek 24, Ivanac 11, Kovač 8, Mikulić 8, Bralić 5, Tkalec 2, Subota 2, Kiš, Turčinović, Bogojević, Vargović, Ojdanić, Sabo.

ŽKK 2: Grbac 22, Šiljković 14, Nater 14, Kurjančić 5, Deskar M. 2, Benko T., Majetić, Baković, Ištvanović, Marjanović, Cindrić La., Cindrić Lu., Pavelić, Ramljak.

Pehare i medalje najboljima uručila je predsjednica Ženskog košarkaškog kluba Virovitica Maja Deskar. (www.icv.hr; rc; foto: Matija R. & Robert C.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content