Općina Pitomača planira izgradnju Sportko rekreacijskog centra Pitomača

U prostorima općinske uprave Pitomača dana 4. listopada 2016., održana je prezentacija „Idejnog prostornog i arhitektonskog rješenja Sportsko rekreacijskog centra Pitomača“.

Prezentaciji projekta uz Općinskog načelnika Željka Grgačića prisustvovali su i Danijel Petković, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela općine, Rikard Bakan, potpredsjednik Općinskog vijeća i Tomislav Tišljar, voditelj Odsjeka za prostorno uređenje i komunalne poslove. Idejno rješenje Sportsko rekreacijskog centra (SRCE) prezentirali su projektanti Krunoslav Kovač i Martina Tišljar.

Cilj projekta je građanima Pitomače omogućiti kvalitetno i sadržajno bavljenje sportom, osigurati sportske terene za rekreacijsko bavljenje osnovnim sportovima: mali nogomet, rukomet, košarka, odbojka, tenis, badminton, fitnes, atletika, skate park, … Također se želi omogućiti bavljenje rekreacijskim sportovima za sve dobne skupine uz zelene parkovne sadržaje koje osiguravaju površine za odmor i zabavu. Planirani su i sadržaji za djecu s posebnim potrebama kao i osobe s poteškoćama u kretanju. Osim sportsko rekreacijskih sadržaja kao popratni planirani su i ugostiteljski sadržaji.

Lokacija SRCA odabrana je zbog prostornih mogućnosti koje osigurava neizgrađena površina uređenog građevinskog područja naselja Pitomača, lako dostupna većini građana te prometno vrlo dobro povezana s bližom i širom okolicom općine. Površina parcele je 23.730 m2, ista je trenutno u vlasništvu Republike Hrvatske, a u Pitomači se nadaju da će po izdavanju lokacijske dozvole za koju je zahtjev podnesen, od Državne uprave za upravljanje državnom imovinom, predmetnu lokaciju dobiti u vlasništvo za planiranu namjenu.

Autori idejnog prostorno arhitektonskog rješenja su Krunoslav Kovač, Martina Tišljar i Neven Vlahović, a grafičke i promidžbene materijale, koje možete vidjeti u nastavku, izradio je IE-Centar. Ekipa je to koja u posljednje vrijeme ostvaruje dobru suradnju sa Općinom Pitomača u kojoj vjeruju da će uskoro neki od projekata na kojima su surađivali krenuti i u realizaciju.

(www.pitomaca.hr)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content