Dobre vijesti za 520 pčelara s područja Virovitičko-podravske županije

- PROMO -

Za 520 pčelara s područja Virovitičko-podravske županije dolaze dobre vijesti. Naime, Virovitičko-podravska županija, objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa potpore razvoju pčelarstva na području naše županije za 2016. godinu.

– Kako su ove godine, mraz i snijeg u travnju, zahvativši cijelu Virovitičko-podravsku županiju, uništili bagrem i amorfu, glavne pčelinje paše, na inicijativu udruga pčelara s područja naše županije, odlučili smo pomoći pčelarima s potporama. Predmet potpore je subvencija troškova nabavke pčelinje prihrane, odnosno kristalnog šećera s ciljem očuvanja matične zajednice – kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.
igor-androvic-vert3-e1478763403984
Pravo na potporu ostvarivat će se podnošenjem pisanog zahtjeva temeljem raspisanog Javnog poziva koji je sastavni dio ovog Programa i koji se može pronaći na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici Natječaji i objave ili ovdje.
Zahtjev mogu podnijeti subjekti koji zadovoljavaju sljedeće opće uvjete:
– da imaju registrirano sjedište na području Virovitičko-podravske županije; da nemaju nepodmirene obveze javnih davanja prema državi.

(www.vpz.hr)

Povezane vijesti

Skip to content