Prezentacija Slavonije i Virovitičko-podravske županije na austrijskom tržištu

U Restoranu „Raguza“ u Beču, uspješno je održana prezentacija turističkog klastera „Slavonija“ za predstavnike austrijskih medija i poslovnih partnera. Prezentaciju je organiziralo predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Austriji, a prigodnu i pozdravnu riječ dao je direktor predstavništva Ranko Vlatković. Prezentaciji je prisustvovala i veleposlanica Republike Hrvatske u Austriji dr. Vesna Cvjetković koja je u svom obraćanju također naglasila važnost kontinentalne Hrvatske u turističkom smislu.

Klaster „Slavonija“ predstavljen je kroz pregled nacionalne i povijesne baštine, parkova prirode, gastro i eno ponude, ponude aktivnog turizma s naglaskom na cikloturizam, tradicije i običaja za pet županija: Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku, Vukovarsko-srijemsku, Osječko-baranjsku i Brodsko-posavsku. Klaster „Slavonija“ predstavile su direktorice TZ Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić i direktorica Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

Prezentacija Slavonije održana je i prošle godine, a upravo je kao rezultat te prezentacije realizirano desetodnevno putovanje velike grupe Austrijanaca koji su posjetili Slavoniju i Baranju, te se tako na licu mjesta upoznali sa svim ljepotama Slavonije. Obzirom na iskazan interes novinara i poslovnih partnera na ovogodišnjoj prezentaciji, očekuje se još snažnije pozicioniranje slavonskih destinacija na austrijskom tržištu s kojeg je, na nacionalnoj razini, tijekom prvih deset mjeseci ostvareno više od 7 milijuna noćenja.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content