Prvi memorijal ”Željko Erceg Lujza” u Čačincima

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Udruga HVIDR-a Orahovica, a pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, organizirali su 1. memorijal „Željko Erceg „Lujza“ u spomen na preminulog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata. Erceg je bio 90% ratni vojni invalid, hrvatski branitelj i dragovoljac, pripadnik 2 bojne, 132 brigade Hrvatske vojske te jedan od osnivača Udruge HVIDR-a Orahovici. Memorijal je igran u dvije discipline i to visećoj kuglani i elektronskom pikadu, a riječ je o disciplinama u kojima se Željko i natjecao kao član orahovačke HVIDR-e. Uoči početka Memorijala 200-injak hrvatskih branitelja okupilo se na Čačinačkom groblju gdje su paljenjem svijeća i molitvom odali počast Ercegu na njegovom grobnom mjestu, a potom su branitelji odali počast i svim poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata kod njihovog spomen obilježja u središtu Čačinaca. Na svečanosti otvaranja memorijala nazočne je u uvodu su pozdravili predsjednik HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Nenad Križić i predsjednik HVIDR-e Orahovica Damir Vratković, a potom je o dugogodišnjem radu Željka Ercega kao jednog od osnivača orahovačke HVIDR-e govorio prvi predsjednik ove udruge Franjo Bačmaga.
U nastavku otvaranje nazočne je pozdravio prvi dopredsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije i predsjednik HVIDR-e Slatina Mato Bubaš, a Memorijal je otvorio načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.
U natjecateljskom dijelu Memorijala, u disciplini viseća kuglana najuspješniji su bili članovi HVIDR-e Virovitičko-podravske županije I, drugo mjesto pripalo je HVIDR-a Virovitica, dok je treća bila ekipa HVIDR-e Virovitičko-podravske županije III. Kod pojedinaca najuspješniji je bio Damir Krklec iz HVIDR-e Virovitičko-podravske županije I, drugi je bio Marin Peršić iz HVIDR-e Virovitičko-podravske županije I, a treći je bio Joso Josić HVIDR-a Virovitica. U disciplini elektronski pikado najprecizniji je bio Milan Đuradin iz HVIDR-e Virovitica, drugi je bio Damir Jusup iz HVIDR-e Orahovica II, dok je treće mjesto pripalo također Orahovčaninu Stjepanu Varaždincu iz HVIDR-e Orahovica I. Nagrade najuspješnijima uručili su supruga Željka Ercega Ivanka, te Josip Kuruc i Franjo Sterle 100% ratni vojni invalid, Mile Bićanić kao prijatelji iz udruge i 100% ratni vojni invalid Štefan Paun predsjednik HVIDR-e Brodsko-posavske županije.

Opširnije u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, vg; foto: N. Križić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content