Virovitički glumac Mijo Pavelko Mikeš i restoran “Zlatni klas” Otrovanec dobitnici ovogodišnje nagrade „Simply the best“

Od 22. do 24. studenog u Mariji Bistrici je održana 18. poslovno-turistička burza PUT. Riječ je o tradicionalnom godišnjem susretu poslovnih subjekata iz sektora putničkih agencija, hotelijerstva i turističkih odredišta. Na burzi je sudjelovalo oko 120 sudionika iz 80-tak poslovnih subjekata iz  sedam zemalja (Bosna i Hercegovina, Italija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Slovačka, Srbija). Cilj tog tradicionalnog susreta je predstavljanje hrvatske turističke ponude domaćim i inozemnim organizatorima putovanja te upoznavanje istih s novostima i programima pripremljenima za turističku 2017. godinu.

U okviru službenog programa turističke burze PUT, krovna Udruga Hrvatskih putničkih agencija UHPA i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia dodijelili su godišnje nagrade “Simply the best” za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu. Ove je godine podijeljeno 37 nagrada u šest različitih kategorija. Tako je virovitički glumac Mijo Pavelko Mikeš ponio titulu „Simply the best“ u kategoriji “Osoba za kreativan doprinos razvoju turističke ponude zajednice”, a za nagradu ga je nominirala Turistička zajednica grada Virovitice. Inače, Mijo Pavelko Mikeš je dobri duh grada Virovitice. Taj talentirani glumac i dugogodišnji član ansambla Kazališta Virovitica već više od 25 godina promovira tradiciju i običaje virovitičkog kraja. Mikeš je nezaobilazan sudionik svih kulturnih i društvenih događanja te se s pravom se može nazvati živućom legendom virovitičkog kraja i najboljim promotorom tradicijskog turističkog proizvoda grada Virovitice.

Istodobno, restoran “Zlatni klas” Otrovanec dobio je Glavnu nagradu za kvalitetu usluge i kreativan pristup ponudi tradicijskih jela na ruralnom prostoru kontinentalne Hrvatske. “Zlatni klas” je time dobio priznanje da je najbolji restoran u kontinentalnom dijelu Hrvatske koji čuva jela naših predaka.

Inače, prošle su godine nagradu u kategoriji “Festivali glazbeno-zabavnih sadržaja” dobili organizatori Rokova, jedne od najvećih manifestacija ovog tipa u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

(www.icv.hr; mb; foto: www.tz-virovitica.hr)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12475″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]