FOTO: Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice u ovoj godini

Većinom glasova na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice u ovoj godini održanoj 20. prosinca usvojene su druge izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna Grada Virovitice te sve ostale točke vezane uz ovogodišnji proračun.

Zbog uravnoteženja rashodovne s prihodovnom stranom ovogodišnji proračun planiran u iznosu od 88.626.000 kuna smanjen je za 4,6 posto ili za 4.095.000 kuna tako da će u ovoj godini u konačnosti iznositi 84.531.000 kuna.

Gradsko vijeće Grada Virovitice na sjednici je usvojilo i odluku o izmjenama i dopunama odluke o stipendiranju studenata.

Izmjenama se nastojalo veći značaj staviti na sveobuhvatno fakultetsko obrazovanje i to na način da će se kao mjerilo uzeti uspjeh studenata za sve završene akademske godine na sveučilišnim preddiplomskim, diplomskim i integriranim preddiplomskim i diplomskim studijima. Također, ubuduće će se u obzir uzimati prosjek svih godina srednjoškolskog obrazovanja budući da su se nastavni planovi i programi određenih škola produžili na pet godina.

Osim toga, cilj ovih izmjena je i povećanje socijalne osjetljivosti i ostvarenja jednakih mogućnosti studenata čije je domaćinstvo slabijeg imovinskog statusa. (www.icv.hr; zc; foto: Matija R.)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12647″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]