FOTO: Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice u ovoj godini

Većinom glasova na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice u ovoj godini održanoj 20. prosinca usvojene su druge izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna Grada Virovitice te sve ostale točke vezane uz ovogodišnji proračun.

Zbog uravnoteženja rashodovne s prihodovnom stranom ovogodišnji proračun planiran u iznosu od 88.626.000 kuna smanjen je za 4,6 posto ili za 4.095.000 kuna tako da će u ovoj godini u konačnosti iznositi 84.531.000 kuna.

Gradsko vijeće Grada Virovitice na sjednici je usvojilo i odluku o izmjenama i dopunama odluke o stipendiranju studenata.

Izmjenama se nastojalo veći značaj staviti na sveobuhvatno fakultetsko obrazovanje i to na način da će se kao mjerilo uzeti uspjeh studenata za sve završene akademske godine na sveučilišnim preddiplomskim, diplomskim i integriranim preddiplomskim i diplomskim studijima. Također, ubuduće će se u obzir uzimati prosjek svih godina srednjoškolskog obrazovanja budući da su se nastavni planovi i programi određenih škola produžili na pet godina.

Osim toga, cilj ovih izmjena je i povećanje socijalne osjetljivosti i ostvarenja jednakih mogućnosti studenata čije je domaćinstvo slabijeg imovinskog statusa. (www.icv.hr; zc; foto: Matija R.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content