FOTO: Tradicionalni Božićni koncert u Crkvi sv. Vida u Pitomači

U Crkvi svetog Vida u Pitomači u nazočnosti brojnih župljana te u organizaciji Hrvatskog pjevačkog i glazbenog društva “Sloga” Pitomača, održan je tradicionalni Božićni koncert.

Nastupili su domaćini HPGD “Sloga” s melodijama “Tiha noć” i Betleheme , dok su djevojke iz grupe THE FUSION izvele pjesme “Papi za rođendan” i “Dobre vijesti”.

Zbor Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača i tamburaški sastav, pod vodstvom profesora Davora Jendrešića, koji je zbog bolesti dosadašnje voditeljice Zbora “Sloge” Ružice Glogović preuzeo i dirigentsku palicu “Sloge”, otpjevali su “Zdravo budi mladi kralju” i još tri prelijepe božićne melodije.

Po prvi puta na Božićnom koncertu nastupio je virovitički kvartet “Artes” melodijama “Veseli se Majko Božja” i “Bijeli Božić”.

Prvi puta u Pitomači nastupio je i Ženski zbor Kulturno umjetničkog društva Molve. Neizostavno, na koncertu je nastupio i Zbor mladih Župe svetog Vida Pitomača s dvije vesele božićne melodije. 

Svi sudionici koncerta za kraj su otpjevali “Narodil nam se Kralj Nebeski”.

Svima se zahvalila predsjednica HPGD “Sloga” Pitomača, Štefica Kaša, kako izvođačima tako i organizatorima: Centru za kulturu Drago Britvić Pitomača; Općini, Župi svetog Vida, časnim sestrama, kapelanu, općinskom načelniku Općine Pitomača Željku Grgačiću, župniku Ivici Puškadija, direktoru Osnovne škole Igoru Maresiću, Rajku i Domagoju Stilinoviću Trpimiru Markotiću. Posebno je pozdravila bolesnu dirigenticu Ružicu Glogović i profesora Davora Jendrešića. Svima prisutnima čestitala je Božić i Novu 2017. godinu. Čestitkama su se pridružili načelnik Željko Grgačić i župnik Ivica Puškadija. Slijedilo je i zajedničko paljenje četvrte Advenske svijeće na trgu ispred crkve. Upalio ju je dječak, Vin, učenik Glazbene škole “Marijan Jergović” iz Pitomače.

Organizatori koncerta su HPGD “Sloga” Pitomača i Centar za kulturu “Drago Britvić”, dok su pokrovitelji Općina Pitomača i Župa sv. Vida.

(pitomaca.hr; foto: Barica Mihoković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content