FOTO: Virovitička jezera i Bilogora obogaćeni novouređenom Poučnom stazom

Virovitička poučna staza dobila je novo lice. Naime, u suradnji s gradskom razvojnom agencijom VTA, Turistička zajednica grada Virovitice prijavila je projekt “Poučna staza Virovitička Bilogora” na natječaj Hrvatske turističke zajednice za razvoj turistički nerazvijenih područja.

Uz pomoć odobrenih sredstava u iznosu od 25.000 kuna postavljeno je 11 informativnih ploča s edukativnim sadržajem o flori i fauni Virovitičkih jezera i Bilogore, 5 klupa za odmor duž cijele staze te natkrivena sjenica na samoj polovici staze sa stolom i 2 klupe za odmor. Na svakoj ploči navedene su sve bitne informacije, zanimljivosti o pojedinim životinjama/biljkama, stihovi pjesnika posvećeni šumi, pticama, biljkama.

_mg_4860Upriličeno je i otvorenje spomenute poučne staze, a nazočili su mu direktorica Turističke zajednica grada Virovitice Katarina Đurđević, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, djelatnici Hrvatskih šuma, Šumarija Virovitica na čelu s upraviteljem Davorom Bralićem i profesori Šumarskog smjera Tehničke škole u Virovitici na čelu s ravnateljom škole Ivanom Kućanom.

“Poučna staza Virovitička Bilogora” počinje već od prvog jezera i duga je 4,3 kilometra te se uz laganu šetnju može se proći za sat i pol. Na projektu Poučne staze sudjelovali su djelatnici Hrvatskih šuma i profesori Šumarskog smjera Tehničke škole u Virovitici, a upravo su učenici Tehničke škole izradili i postavili sve info ploče, klupe i sjenicu. Ovaj projekt ima za cilj obogaćivanje prirodnih ljepota Virovitičkih jezera i Bilogore dodatnim sadržajem te pozicioniranje grada Virovitice kao turističke “City break” destinacije aktivnog odmora paketom usluga od cikloturističkih tura, kartinga, lova, a sada i šetnje zanimljivom i edukativnom Poučnom stazom. (www.icv.hr; foto: Matija R. & tz-virovitica.hr)

no images were found

no images were found

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content