U Kapela Dvoru održana sjednica Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice

U Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru u ponedjeljak, 12. prosinca, održana je sjednica Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice kojoj su prisustvovali svi županijski vatrogasni zapovjednici. Prisutne je u ime Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije pozdravio predsjednik Željko Palković te u ime Županije pomoćnik pročelnice Ureda župana Ivan Šemper.

Na dnevnom redu sjednice bio je Financijski plan Hrvatske vatrogasne zajednice za 2017. godinu, kao i Operativni program rada za iduću godinu. Osim toga, govorilo se i o prijedlogu Mjerila o korištenju sredstava premija osiguranja za 2017. godinu.
– Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija nalaže da sve neprofitne organizacije, tako i vatrogasne institucije, moraju donijeti svoj financijski plan do kraja godine. To je smo riješili na sjednici Stožera. O tome će riječi biti i na sjednici Predsjedništva te će se u konačnici 21. prosinca održati Skupština hrvatske vatrogasne zajednice koja će donijeti te dokumente na temelju kojih će se moći raditi sljedeće godine. – rekao je načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović.

Željko Popović je također naglasio kako Hrvatska vatrogasna zajendica za sljedeću godinu ima na raspolaganju nešto veća sredstva nego ove godine. Ukupno, financijski plan je 13 milijuna kuna, od čega je 6.200.000,00 kuna proračunskih sredstava, zatim tu su sredstva premije osiguranja koja osiguravajuća društva uplaćuju temeljem zakona te vlastiti prihodi koji se ostvaruju prodajom u ekonomatu. Povećanje proračunskih sredstava je ostvareno temeljem zamolbe prema Ministarstvu financija koje je odobrilo povećanje limita budući da će Vatrogasna zajednica sljedeće godine imati oko 570.000,00 kuna povrata sredstava iz Europskih fondova.

(www.icv.hr, mb)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content