U petak,16. prosinca, u Čačincima će se otvoriti nova tvornica i linija za preradu ribe “Panona Mare”

U petak 16. prosinca, s početkom od 12,00 sati, na prigodnoj svečanosti u Čačincima će Poljoprivredno poduzeće Orahovica otvoriti novu tvornicu za preradu ribe. Novi proizvodi od ribe PP Orahovica zvat će se Panona Mare.

Radovi na novoj tvornici u Čačincima počeli su u listopadu prošle godine, ukupna investicija iznosila je više od 20 milijuna kuna, a velik dio sredstava za gradnju odobren je iz IPARD programa za završeno ulaganje u sklopu mjere 103 „Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice“. Tim povodom PP Orahovica d.o.o. isplaćeno je 9.042.368,20 kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje pogona za preradu slatkovodne ribe (linija za preradu ribe).

PP Orahovica je najveći proizvođač slatkovodne ribe u Republici Hrvatskoj s proizvodnjom od oko 1000 tona konzumne ribe i mlađa, od čega se više od 60 posto izvozi u Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Poljsku, Italiju, Češku i Bugarsku. Za izuzetnu kvalitetu proizvedenih šarana, Hrvatska gospodarska komora dodijelila je PP Orahovica, u 2013. godini, pravo uporabe znaka „Izvorno hrvatsko“.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content