Proračun Općine Čačinci za 2017. najveći do sada

Vijećnici općine Čačinci održali su svoju redovnu 20. sjednicu, posljednju ove kalendarske godine. Sjednici su nazočili načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, zamjenik načelnika Alen Jurenac te djelatnice Jedinstvenog upravnog odjela. Nakon uvodnog Aktualnog sata, usvojene su Izmjene i dopune Proračuna općine Čačinci za 2016. godinu. Prema riječima načelnika općine Mirka Mališa, Izmjene i dopune Proračuna za 2016. temeljene su na neraspisivanju natječaja od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost gdje je planirano 1.500,000,00 kuna za izgradnju i rekonstrukciju postojeće javne rasvjete uz državnu cestu D2 u duljini nešto više od 5 km. Kako nije  bilo natječaja, nije se moglo aplicirati na taj projekt te je Proračun sa nešto više od 7 milijuna kuna smanjen na 5 milijuna i 940 tisuća.

Vijećnici su potom usvojili prijedlog općinskog Proračuna za 2017., koji će biti najveći do sada, a riječ je o 16. 978,000,00:

– Povećanje se odnosi se apliciranje na dva iznimno velika i korisna projekta. Riječ je o izgradnji vrtića sa sportskim centrom vrijednosti 8 milijuna kuna i izgradnji nerazvrstanih cesta u mjestu Čačinci vrijednosti milijun kuna koji nose ovu razliku i time je zapravo Proračun ovako velik.  – rekao je načelnik Mališ.

Opširnije u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

Vijece Cacinci 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content