Provedena preventivna akcija nadzora prijevoza djece u vozilima “Autosjedalice Sv. Nikole”

Povodom blagdana svetoga Nikole, 06. prosinca 2016. godine, je u vrijeme odlaska djece iz vrtića od 14,30 do 15,30 sati na parkiralištu Dječjeg vrtića Cvrčak u Virovitici provedena preventivna akcija nadzora prijevoza djece u vozilima Autosjedalice Svetog Nikole.

Predstavnici organizatora; Auto kluba Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske, Postaje prometne policije Virovitica su, nakon izvršenog nadzora prijevoza djeteta u osobnom automobilu, djeci koja su se prevozila na propisani način vezana u dječjoj sjedalici, uručili prigodan slatki poklon u ruksaku HAKa koji im je poslao Sveti Nikola.

Roditelji djece koja se nisu prevozila u dječjim sjedalicama nego samo vezana na sjedištu, ili u najgorem slučaju nevezana, su upozoreni na zakonsku obavezu propisnog prijevoza djeteta, ali i brigu o sigurnosti djeteta prilikom sudjelovanja u prometu, dok su roditeljima čija su se djeca vozila u dječjim sjedalicama dani savjeti o što pravilnijem i sigurnijem korištenju dječje sjedalice, kao što su savjeti o pravilnoj putanji remena, zatezanju remena na sjedalici, podizanju položaja remena, nekorištenju sjedalice u debeloj zimskoj jakni, neodgovarajućoj sjedalici dobi djeteta i sl.

Tridesetak djece je poklone Svetog Nikole dobila jer su se vozili pravilno vezani u dječjoj sjedalici, a djeci koja dječju sjedalicu još nemaju možda nakon ove akcije Sveti Nikola donese… (ak-virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content