Republika Kazahstan potvrdila sudjelovanje na 22. Viroexpo-u

Nj.E. g. Aslan Mussin, veleposlanik Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegodini i Crnoj Gori, potvrdio je u prigodi obilježavanja 25. obljetnice neovisnosti Kazahstana, Milanu Vanđuri, direktoru HGK – Županijske komore Virovitica i članu Organizacijskog odbora sajma Viroexpo, sudjelovanje Republike Kazahstan na 22. Viroexpo-u međunarodnom sajmu, gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, u Virovitici, 24.– 26. veljače 2017.god.

Republika Kazahstan predstavila se po prvi put, kao nova zemlja sudionica na jubilarnom 20. Viroexpo-u, 2015. godine, sa svojim gospodarstvom i ostalim specifičnostima turističke ponude.

HGK – ŽK Virovitica je jedan od organizatora 22. „Viroexpo-a“ međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, a temeljem odluke Organizacijskog odbora sajma, koordinira nastup osamnaest stranih zemalja od ukupno 27 koliko ih nastupa na „Viroexpu“.

Gospodarstvo Kazahstana se intenzivno razvija, u izgradnji je veliki broj stambenih objekata, industrijskih postrojenja, mreže autocesta, te željeznica.

Republika Kazahstan je najveća i najrazvijenija srednjoazijska država s ogromnim nalazištima nafte, plina i ruda.

Suradnja hrvatskih i kazahstanskih tvrtki moguća je na zajedničkim projektima u području prehrambene industrije, graditeljstva, medicine i medicinske opreme, farmaceutike i IT industrije. Ukinute su i vize za hrvatske građane.

Više od 30 hrvatskih tvrtki trenutno uspješno posluje na tržištu Kazahstana, dok tvrtki iz Kazahstana nema u Hrvatskoj.

(HGK)

20161214 174641

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content