U Voćinu održan 16. izvještajni sabor HVIDRE Republike Hrvatske

U Voćinu je u nazočnosti 221 delegata i gostiju održan 16. redovni izvještajni sabor Hvidre RH, na kojemu je predsjednik Josip Đakić podnio izvješće o svim planiranim i uspješno realiziranim zadacima u prošloj godini ove najbrojnije i najaktivnije udruge proistekle iz Domovinskog rata. Josip Đakić je istaknuo zadovoljstvo činjenicom da su u proračunu Ministarstva hrvatskih branitelja sredstva namijenjena za pomoć hrvatskim braniteljima veća za 150 milijuna kuna i da smatra da je to odličan početak da se pomogne onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

Govoreći o tome Đakić je pohvalio odličnu suradnju s Ministarstvom branitelja i Ministarstvom obrane koji su prepoznali potrebe hrvatskih branitelja te pokazali volju da zajedno s braniteljskim udrugama izrade i donesu takav Zakon o hrvatskim braniteljima da ni jedan hrvatski branitelj sudionik Domovinskog rata ne bude zakinut za ono što mu i zakonski i moralno pripada.

Sve nazočne na skupu je pozdravio i pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić, koji je čestitajući Hvidri RH još jednom obećao pomoć i suradnju u realizaciji njihovih planova.
Na saboru je nazočila i obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, a u ime Grada Virovitice sve nazočne pozdravio je i gradonačelnik Ivica Kirin.

U ime načelnika općina Virovitičko-podravske županije dobar rad saboru Hvidre poželio je načelnik općine Suhopolje Marijan Brlek, a u ime domaćina sve nazočne pozdravio je i zaželio im dobrodošlicu načelnik općine Voćin Predrag Filić.

Sabor je započeo odavanjem počasti na voćinskom spomen-obilježju hrvatskim žrtvama u Domovinskom ratu te svečanim dočekom i ispraćajem Betlehemskog svjetla mira koje su donijeli izviđači iz Slatine.

U sklopu sabora održana je i Tribina – rasprava o nacrtu prijedloga Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. (www.icv.hr; bs)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12600″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]