Burza hrane: Kako na jednostavan i brz način pospješiti prodaju i vidljivost proizvoda na tržištu

U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije u Virovitici, u organizaciji Turističke zajednice VPŽ, predstavljen je portal Burza hrane. Riječ je o specijaliziranom internetskom portalu koji na jednom mjestu okuplja proizvođače hrane i kupce s područja Republike Hrvatske i zemalja Europske unije. Portal, koji je izradila virovitička Plava tvornica, ima oko 9.000 korisnika te je kao takav zanimljiva platforma za aktivnosti prodaje, oglašavanja i informiranja.

Načine kako putem dostupnih internetskih alata na jednostavan i jeftin način pospješiti prodaju i vidljivost proizvoda na tržištu, predstavnicima turističkih zajednica i prerađivačkog sektora te ugostiteljima s područja Virovitičko-podravske županije, predstavili su Ana Feldi i Slaven Kulić.

– Cilj ove prezentacije je spojiti proizvođače hrane s područja naše županije s tržištem. Smisao je biti drugačiji, odnosno biti svoj i na turističkom tržištu. Također, cilj nam je, između ostaloga, da se u našim restoranima poslužuje hrana koja je proizvedena u našem podneblju te da posjetitelji putem gastro i enološke ponude imaju potpun doživljaj turističke ponude Virovitičko-podravske županije. – rekao je u pomoćnik direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić.

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić; K. Toplak)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12770″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]