FOTO: Šaljite nam fotografije svojih snjegovića i snježnih kreacija…

Kako je Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju jučer doslovno zameo snijeg, oni najmlađi, ali i stariji pohitali su van uživati u snježnim radostima.

U naš “sandučić” na Facebooku dobili smo mnoštvo vaših snjegovića pa u galeriji pogledajte kakvih sve “skulptura” ima :)

Snjegović

Snjegović ili snješko je snježna skulptura. Obično ih rade djeca radujući se dolasku zime i snijegu. Snjegović je kratkog vijeka, te je primjer umjetničke instalacije.

Snjegović se sastoji najčešće od snježnih kugli poredanih jedna na drugu, pri čemu je donja kugla najveća, a gornja je najmanja. Ponekad se snjegović radi tako što se snijeg samo gomila u vis. Kugle za snjegovića se rade tako što se u rukama napravi gruda veličine srednje lopte, a onda se kotrlja po snijegu i tako raste do željene veličine. Da bi snjegović što više podsjećao na čovjeka, ukrašava se na razne načine npr.: kamenčićima i ugljenom koji se često stavljaju za usta i oči, nekad i kao gumbi zamišljenog kaputa, a mrkva najčešće posluži kao nos. U slučaju da mu od snijega nisu napravljene ruke, stavi se metla, motka ili nešto drugo. (www.icv.hr; foto: čitatelji)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12740″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]