FOTO: Vincekovo u vinogradima Nove Bukovice

Općina Nova Bukovica i KUD Lipa nastavljaju s čuvanjem tradicijskih običaja svoga kraja. Unatoč velikom minusu, kao i visokom snijegu, uspjela je organizacija obilježavanja Vincekova u vinogradima Nove Bukovice. Domaćin ovogodišnjeg blagoslova vinograda bio je Josip Mandić gdje je stotinjak gostiju sudjelovalo u obredu posvete vinograda. Molitvu je predvodio Ivan Tomljanović, kao sveti Vinko, uz asistenciju vinogradara kojima su se pridružili i načelnik Općine Željko Vencl, kao i predsjednik Općinskog vijeća Nove Bukovice Antun Kojić. Već tradicionalno, izveden je i prigodan igrokaz koji su izveli članovi dramske sekcije KUD-a Lipa pod vodstvom Terezije Vencl.

Topli napitci i grah na bukovački način posluženi su uz veselu svirku Noćne smjene koji su, kako im i ime govori, bili vrijedni do kasno u noć.

(www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12778″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]