Foto: Više od 800 posjetitelja prepustilo se zvučnoj izložbi u Noći muzeja 2017…

Gradski muzej Virovitica, zajedno s više od 200 muzeja, baštinskih ili kulturnih ustanova diljem Republike Hrvatske, uključio se u obilježavanje nacionalne akcije Hrvatskog muzejskog društva „Noć muzeja 2017.“. Na samom početku u virovitičkom muzeju posjetitelje je pozdravila ravnateljica Mihaela Kulej, kao i gradonačelnik Ivica Kirin. U skladu s ovogodišnjom temom akcije “Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo” izvedena je neponovljiva zvučna izložba, odnosno kratke sekvence razvoja ritma i zvuka u ispražnjenom Dvorcu Pejačević.

U dva navrata, unatoč poklapanju termina s polufinalnom utakmicom Kauboja, ukupno više od 800 posjetitelja uživalo je u izvedbama vokalnog sastava mladih akademskih glazbenika, redom profesora Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica, sonati u klasičnom stilu Viktora Čižić na klarinetu i Sebastijan Sarapa na klaviru, zatim electro glazbi u izvedbi tria ZMaJ te eksperimentalnoj glazbi Filipa Merčepa na udaraljkama i Nicolasa Sinkovića na elektronici. Između dvije zvučne izložbe Ana Cmrečnjak, polaznica Dramskog studija Kazališta Virovitica predstavila se likovno-glazbenim nastupom- kontrapunktom, a potom su se svi mogli pridružiti interaktivnoj likovnoj radionici, kao i ugodnom druženju.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12801″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]