Frizersko-kozmetički salon “MF”: Novije tehnike bojenja za 2017. – balayage, dip-dyed, bronde

Drage moje čitateljice i čitatelji,
ukoliko želite započeti novu 2017. godinu novim izgledom i promjenom, najbolji izbor je nova boja kose. Bojom kose naglašava se tekstura kose i oblik frizure. Svrha bojenja nije samo promjena boje i pokrivanje sijede kose, nego i povećavanje volumena i sjaja kose ukoliko je ona beživotna. Boju kose treba znati pravilno odabrati. Kad malo bolje razmislite, kada opisujemo izgled neke osobe uglavnom kažemo to je „ona“ crna ili plava, s kratkom, dugom kosom… To bi značilo da nas boja kose i frizura na neki način čini prepoznatljivim.
Kada odabiremo boju kose, moramo paziti da pristaje uz naše lice, boju tena, boju očiju, a trebala bi i naginjati na boju koju mi preferiramo. Osim toga, bitan je i ton boje, je li on hladan-mat ili topao. Topli tonovi se svakako preporučuju osobama koje imaju grublje ili strože crte lica, a hladni tonovi za skandinavske svjetlije puti.
Za razliku od klasičnog bojenja novije tehnike su modno prolazne i ako ne želimo veliku promjenu, možemo ih prihvatiti u blažim ili kontrastim varijantama. Jedna od takvih novih varijanti je tehnika BALAYAGE koja potječe iz Francuske i potaknuta je prirodnim izgledom lagano posvijetljene kose u vrhovima ili blago prošarane pramenovima. Tom tehnikom dobivamo mekani tzv. soft prijelaz boja kao da nas je poljubilo sunce (sunlight kiss). Kod tehnike balayage ne koristimo folije ili pvc kape za izradu pramenova nego ih izrađujemo slobodnom rukom i na taj način ih oslikavamo sami. Radi se na različitim dužinama, teksturama i bojama kose. Vrlo je popularna jer ukoliko nemate sijedu kosu može trajati i do tri mjeseca.
Balayage opcije su beskrajne, možete ići u crvenkaste tonove, boje karamele, smeđe, zlatne i sivo pepeljaste. Korijen kose je uvijek tamniji, a prema vrhovima je kosa svjetlija.
Jedna od tehnika za one hrabrije je DIP-DYED, bojenje vrhova kose 2 do 7 cm prema korijenu. Vrhovi se potpuno posvjetljuju i dobivaju mogućnost stavljanja kričavih „funky“ boja kao što su pink, tirkizne, plave i slično.
BRONDE tehnika pramenova daje idealan omjer smeđih i plavih tonova, a savršena je za brinete. Voli je Beyonce i Jennifer Lopez.
Sve tehnike oduševljavaju i mijenjaju izgled jednoličnih obojenja kose zato razmislite o novoj promjeni.

(icv.hr, Klaudija Fadljević Gomerčić)