Nazorova djela krase interijer Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica

Otvorenjem trajne izložbe naljepnica u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica obilježena je završnica školskog projekta pod nazivom “Nazora na vrata!”. Tom prilikom ravnateljica Sanjica Samac autorima radova uručila je zahvalnice i prigodne poklone koje je osigurala izdavačka kuća Alfa. Projekt je trajao cijelu prošlu školsku godinu, a objedinio je Hrvatski jezik i Likovnu kulturu. Cilj projekta bio je proučavajući Nazorova djela i oslikavajući likove, motive i teme oživjeti ambijent i interijer svoje škole. Ilustracije koje su učenici izrađivali, poslužile su u izradi naljepnica za vrata učionica, kabineta i ureda.

Voditeljice projekta, profesorica Likovne kulture Nikolina Mihić i profesorice Hrvatskog jezika Jasenka Kolarić Barač i Marina Štefanac, učiteljice mentorice, sve teme uklopile su u redovni program Likovne kulture i Hrvatskog jezika tako da su kroz ove ilustracije obradili i puno likovnih problema kao što su prikaz volumena i prostora na plohi i crtaće teksture. Radeći na ovom projektu učenici su naučili puno toga novog o Nazoru čije ime nosi njihova škola, o njegovim djelima, ali ponešto i o samima sebi. Velika im je čast što upravo njihova djela uljepšavaju školski interijer, a njihovi učitelji i ravnateljica još su ponosniji nego oni sami.

Opširnije u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, nm, mš; Foto: Željka Đaković)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12757″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]