Predstavljen poziv Umjetnost i kultura za mlade: Ciljne skupine su mladi od 15 do 25 godina

Razvojna agencija VIDRA organizirala je u Virovitici prezentaciju Otvorenog privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za mlade financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Poziv, koji je predstavila Sanja Galović iz VIDRA-e, usmjeren je na mlade u Republici Hrvatskoj, a posebno one u nepovoljnom položaju koji nedovoljno sudjeluju u kulturnim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima.

– Cilj ovog Poziva je uključivanje mladih, prvenstveno od 15 do 25 godina starosti, u umjetničke i kulturne programe te općenito obrazovanje vezano za kulturu i umjetnost. Potencijali partneri i prijavitelji su udruge s područja kulture i umjetnosti, zaklade te jedinice lokalne i regionalne smouprave. S obzirom na to da je riječ o kompliciranijem natječaju koji ima tri skupine aktivnosti te tri skupine prijavitelja i mogućih sudionika, A skupina prijavitelja može surađivati sa srednjoškolskim ustanovama te tako uključiti i srednjoškolce kao ciljnu skupinu – rekla je, između ostalog, Sanja Galović.

Skupine aktivnosti su priprema i provedba participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti za mlade u srednjim školama (skupina A), priprema i provedba participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti za mlade u nepovoljnom položaju (skupina B) te priprema, produkcija i provedba kulturnih i umjetničkih programa (skupina C).

Najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava može iznositi 100.000 kuna, a najviši 1.000.000 kuna.

Krajnji rok za dostavu prijedloga službeno je 28. veljače, no na info-radionici je dogovoreno da se taj rok produži do 31. ožujka.

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content