Virovitički list: Hrvoje Miler, načelnik Općine Špišić Bukovica – Iza nas je godina u kojoj smo odradili nekoliko velikih projekata

Polako se bliži kraj 2016. godine. Po čemu će je stanovnici općine Špišić Bukovica osobito pamtiti, odnosno koji su to kapitalni projekti provedeni na području općine?

– Na izmaku ove godine možemo reći da smo na području naše općine odradili nekoliko bitnih i velikih projekata te dosta manjih, ali ne i manje bitnih. Tako su u tijeku radovi na izvođenju kanalizacijske mreže za naselje Špišić Bukovicu u vrijednosti oko 26.000.000 kuna. Izgradili smo novu školu u naselju Bušetina u vrijednosti 5.000.000 kuna. Obnovljena je fasada na zgradi Osnovne škole u Špišić Bukovici, napravljena je nova kotlovnica i zamijenjene su elektroinstalacije u vrijednosti 2.300.000 kuna. Postavili smo novu LED javnu rasvjetu u naselju Novi Antunovac za što je izdvojeno oko 140.000 kuna te asfaltirali cestu u navedenom naselju za što je izdvojeno oko 250.000 kuna.

Puno smo ulagali i u projektnu dokumentaciju za projekte koji bi se trebali realizirati u idućih nekoliko godina. Napravili smo kompletnu projektnu dokumentaciju za obnovu svih društvenih domova u svim naseljima općine i za zgradu općine – kuriju. Riješili smo imovinsko-pravne odnose i legalizaciju vatrogasnih i lovačkih domova i nogometnih igrališta. Nasipavali smo poljske putove kamenom, dobili smo sredstva za komunalni stroj – traktor od Ministarstva graditeljstva te sredstva za izgradnju dvije rampe za osobe s invaliditetom od Ministarstva branitelja.

Osim Špišić Bukovice u planu je kanalizacijska mreža i za naselja Bušetina, Okrugljača, Lozan, Vukosavljevica i Rogovac?

– Projektna dokumentacija za naselja Bušetinu i Okrugljaču je pri kraju te ćemo je imati početkom iduće godine, a za ostala naselja, Vukosavljevicu, Lozan i Rogovac, u fazi smo pripreme i bit će spremna do sredine 2017. godine i potom aplicirana na natječaje.

Dobili ste građevinsku dozvolu za gradnju dječjeg vrtića. Gdje će se vrtić graditi, kojeg će biti kapaciteta i kada je u planu početak radova?

– Vrtić planiramo graditi u Vinogradskoj ulici u Špišić Bukovici ili da budem malo precizniji, u dvorištu Općine. Naime, tamo imamo slobodnu parcelu koja je u općinskom vlasništvu, a to je ujedno i sam centar općine. Vrtić je predviđen za dvije mješovite skupine do 40-ero djece, a što se tiče izgradnje, nadam da će početi iduće godine. Prijavit ćemo ga na natječaj programa ruralnog razvoja za Mjeru 7. Podmjera 7.4. “Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Svojim mještanima dajete veliku podršku i kroz razna sufinanciranja te ste tako ove godine povisili broj mjeseci isplate stipendija studentima. Koliko stipendista imate i koji je iznos stipendije?

– Mislim da će se svi složiti sa mnom da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija. Na tragu toga odlučili smo pomoći našim studentima sa stipendijama koje ćemo sada umjesto prijašnjih 9 mjeseci isplaćivati 10 mjeseci po 600 kn. Nije puno, ali u odnosu na prije tri godine povećali smo broj stipendija za 50 posto.

Osim navedenoga što još imate u planu realizirati u 2017. godini?

– U godini koja je pred nama planiramo odraditi još nekoliko velikih i važnih projekata za sve naše sumještane. Planiramo rekonstrukciju škole u Vukosavljevici, asfaltiranje ulica, uređenje domova, uređenje mrtvačnica i staza na grobljima, nasipavanje poljskih putova, izradu projektne dokumentacije za nogostupe kroz sva naselja i još mnogo mnogo manjih projekata koji će se rješavati u hodu. Budući da smo dobili građevinsku dozvolu, nadam se da će zaživjeti i projekt navodnjavanja Đolte. Također, očekujem da ćemo uspjeti spojiti naselje Vukosavljevicu s centrom općine Špišić Bukovice asfaltiranjem moderne ceste u Bukovačkim vinogradima, gdje ćemo isto tako izvršiti i rekonstrukciju i zanavljanje javne rasvjete novim betonskim stupovima i LED rasvjetnim tijelima. Na inicijativu mještana naselja Lozan pokrenuli smo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za gradnju nogometnog igrališta, a vjerujem da će se ustrajati i u izgradnji infrastrukture širokopojasnog interneta za sve mještane općine Špišić Bukovice.

S obzirom da nam u idućoj godini predstoje i novi lokalni izbori, planiram se kandidirati i naravno pobijediti na njima kako bismo nastavili s razvitkom naše općine.

Ovim putem svim čitateljima Virovitičkog lista želim sretne i ugodne blagdane, sretan Božić i Novu godinu, obilje Božjeg blagoslova, sreće, zdravlja, uspjeha, ljubavi i veselja. (www.icv.hr; mb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content