Virovitički list: Željko Vencl, načelnik općine Nova Bukovica – Pola naselja pokriveno kanalizacijskom mrežom

iza Općine Nova Bukovica je još jedna uspješna godina. Po čemu će 2016. godinu pamtiti mještani Vaše općine?

– Mještani općine Nova Bukovica po mnogočemu će pamtiti 2016. godinu. Između ostalog, po završenom projektu sanacije fasade, kosog krovišta i sistema grijanja Doma kulture u Novoj Bukovici u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna te po novoj zgradi obiteljske i dentalne medicine koja je od velikog značaja za mještane općine Nove Bukovice i čije otvorenje planiramo početkom sljedeće godine. Od kolovoza upisujemo pacijente, a da bismo dobili suglasnost od resornog ministarstva za rad liječnika, potreban broj za obje ordinacije je 450 pacijenata. Doktorica stomatologije svakodnevno je u ordinaciji i upisuje pacijente, tako da sve ide svojim tijekom.

Tu je i komunalna oprema od koje smo nabavili mobilno reciklažno dvorište u vrijednosti od 184.550 kuna. Ukupno 75 posto vrijednosti projekta sufinanciralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja iz sredstava kapitalne pomoći općini Nova Bukovica. Ove godine izvedeni su i radovi na kanalizaciji u Zagrebačkoj ulici u Novoj Bukovici, uložili smo u mjesne domove na području općine, te se uključili u projekt javnih radova „Revitalizacija javnih površina na području općine Nova Bukovica“, program javnih radova za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici i projekt stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Jedinstveni upravni odjel općine.

Što planirate za sljedeću, 2017. godinu?

– Općina Nova Bukovica u 2017. godini planira financirati stipendiranje redovnih studenata s područja općine, prijevoz učenika srednjih škola, Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici Virovitica, javnu rasvjetu, veterinarsko-higijeničarsku službu, deratizaciju, rad KUD-a Lipa iz Nove Bukovice, Matice slovačke Miljevci, DVD-a Nova Bukovica Brezik, Udruge žena “Bukovica u srcu”, program Male škole, rad školske kuhinje, HGSS stanicu Orahovica, Gradsko društvo Crvenog križa Slatina, projekt “Podrška osobama s invaliditetom”, a predviđeno je i sufinanciranje nadstandarda u djelatnosti hitne medicine.

Osim toga, Općina će izdvojiti i sredstva za sufinanciranje dolaska specijalista iz Virovitice u Dom zdravlja Slatina koji bi se trebao realizirati u suradnji s Gradom Slatinom i susjednim općinama. No, tu su i druge udruge iz područja sporta i kulture kojima ćemo također financijski pomagati.

Općina Nova Bukovica u 2016. godini imala je niz odličnih i kvalitetnih kapitalnih projekata. Koji projekti su predviđeni za 2017. godinu?

– U 2017. godini uložit ćemo u izgradnju nogostupa u naseljima Nova Bukovica i Miljevci, u nastavak izgradnje kanalizacijske mreže u naselju Nova Bukovica, domove na području općine, izgradnju sportske dvorane pri Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” u Novoj Bukovici, kao i u izgradnju vodovodne mreže u naselju Dobrović. Zadovoljni smo s radom i uspjehom u 2016. te ćemo istim tempom nastaviti i u idućoj godini. (www.icv.hr; žđ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content