Dan sigurnijeg interneta obilježen u OŠ Eugena Kumičića

OŠ Eugena Kumičića obilježila je Dan sigurnijeg interneta. U radionici su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda koji su članovi Vijeća učenika ili Web detektivi naše škole te njihove voditeljice – pedagoginja Nataša Ivanić i učiteljica engleskog Silvija Mađarić. Više od 6000 učenika u Hrvatskoj uključilo se u Dan sigurnijeg interneta, da bi naučili kako odgovorno koristiti društvene mreže i mobitele. Glavni je cilj upozoriti na sigurnije korištenje online tehnologije.

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Dan sigurnijeg interneta organizira se u sklopu projekta „Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place” kojega sufinancira Europska unija iz programa Department C – Connecting Europe Facility (CEF).

Ove godine i OŠ Eugena Kumičića priključila se realizaciji radionica koje provodi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka. Od ponuđenih tema, izabrali su radionicu – Kreativnost u rukama, kojom su pokušali osvijestiti učenike o načinu korištenja YouTube kanala kao edukativnog medija za pomoć pri učenju i razvijanju vlastite kreativnosti. Učenici su tijekom radionice radili u skupinama te su samostalno izradili zadane origami figure (leptire), uz pomoć YouTube kanala.
(os-ekumicica-slatina.skole.hr)
large img 318464

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content