FOTO: Najboljim vinarima uručena odličja i priznanja – najviše zlata graševinama

Na sajmu Viroexpo i ove godine svoja vina izlažu članovi Udruge vinogradara i voćara “Sveti Vinko” iz Virovitice, a na prigodnoj svečanosti na glavnoj sajamskoj pozornici najboljim vinarima uručena odličja i priznanja.

Tom je prigodom direktor Vieoexpa Igor Andrović za najbolja ocijenjena vina vinarima uručio 19 zlatnih odličja, dožupan Zdravko Dijaković uručio je 74 srebrna odličja dok je gradonačelnik Ivica Kirin uručio 28 brončanih odličja.

Zlatna odličja dobili su Lucija Bačar za vino višnje, Darko Abramović za graševinu, Iva Brcković za muškat žuti, Josip Obadić za dvije graševine, Ivan Horak za graševinu, Zlatko Pleša za graševinu, Marijo Sesvečan za vino maline, Željko Vlašić za graševinu, Josip Stanić za graševinu, Rudolf Ilić za mješavinu bijelih sorata, Mario Koprolčec za sauvignon, OPG Barčan za rizling rajnski, Vlado Rep za zeleni silvanac, Renata Pavlović za mješavinu bijelih sorata, Alen Ban za mješavinu bijelih sorata, Podrum Vineda za cabernet sauvignon, Marijan Berdin za pinot sivi i Ivan Koren za graševinu.

Svim nagrađenim vinarima u ime udruge „Sveti Vinko“ čestitao je i predsjednik udruge Mato Anić. (www.icv.hr; bs; foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”396308″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content