Pušten u rad pješački semafor u Koriji – pri brzini vozila većoj od 50 km/h automatski se pali crveno svjetlo

Nakon što je prošle godine na poziv članova Vijeća mjesnog odbora Korija određena lokacija za postavljanje semafora, Grad Virovitica je uputio zahtjev Hrvatskim cestama za postavljanje pješačkog semafora u Koriji s mjeračima brzine. Ovih dana semafor je pušten u promet te je još samo preostalo urediti pristup što će uskoro biti izgrađeno.

“Podravska magistrala kroz Koriju iznimno je opasna stoga smo prije koju godinu zatražili da se produbljenjem poveća vidljivost, a prošle godine i da se postavi pješački semafor i to obavezno s mjeračima brzine, ponajviše što ovaj prijelaz često koriste djeca na putu iz svoje nove škole. O kako opasnoj prometnici se radi svjedoči više prometnih nesreća prošle godine od kojih neke sa smrtnim posljedicama te sam presretan što mještani Korije, a osobito djeca danas znatno sigurnije prelaze ovu iznimno prometnu cestu” – rekao je netom nakon puštanja semafora u promet virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

semafor korijaGradonačelnik je iskoristio prigodu da naznači da će se uskoro krenuti i u realizaciju projekta izgradnje nogostupa u Ulici Marka Oreškovića od Područne škole do nogostupa na glavnoj prometnici i na taj način napraviti još jedan korak prema sigurnosti djece u Koriji. (www.virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content