350 sudionika na brdskoj trci ”Slavonija i Baranja open” na Jankovcu

U organizaciji Orijentacijskog kluba ”Sova” iz Belog Manastira te suorganizaciji Javne ustanove Parka prirode Papuk, Hrvatskih šuma, Općine i Turistilek zajednice Čačinci, u Park šumi Jankovac po prvi je puta održana međunarodna utrka orijentacijskog trčanja pod nazivom ”Slavonija i Baranja open”.

– Slavonija & Baranja Open je dvodnevno međunarodno natjecanje u orijentacijskom trčanju, a evo ove godine, sedmo izdanje organizirali smo na novom području koji do sada nikada nije bio korišten za orijentacijska natjecanja – Parku prirode Papuk, točnije Park šumi Jankovac. Riječ je o jedinstvenom krškom terenu sa brzom otvorenom šumom u središtu i to nas je zapravo i privuklo doći ovdje. Obje utrke, dakle prvog dana na srednje i drugoga na duge staze, se boduju za Kup Hrvatske, a sudjeluje 350 natjecatelja iz deset država Europe i mogu reći da su ljudi oduševljeni prirodom. Staze su uistinu teške i zahtjevne, i orijentacijski i fizički, ali to ne umanjuje zadovoljstvo svih koji uđu u cilj jer svima je zapravo glavna želja biti i u prirodi i uživati na svježem, čistom i zdravom zraku što ovo područje posebno pruža. – kaže Nikola Pajčin glavni organizator i nacionalni kontrolor ove utrke.

[g-gallery gid=”399941″ random=”1″]

Utrku su uveličali načelnik općine Čačinici i predsjednik TZ općine Mirko Mališ te ravnatelj Javne ustanove Parka prirode Papuka Alen Jurenac:

– Ovim nastavljamo našu priču koju smo najavili kroz sve projekte, a to je da pokušavamo spojiti ljepotu prirode naše općine i naravno Virovitičko-podravske županije, gastronomsku ponudu i sve ono što je zanimljivo turistima, kroz niz aktivnosti i manifestacija kao što je i ova sjajna utrka s velikim brojem sudionika iz čak 10 europskih zemalja. Zasigurno će se ti isti sudionici kada su vidjeli ove ljepote, ponovno sami ili sa svojim obiteljima vratiti na Jankovac i u Park prirode Papuk, općinu Čačinci i Virovitičko-podravsku županiju što je i naš glavni cilj. – rekao je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

Ravnatelj JU Parka prirode Papuk Alen Jurenac naglasio je kako je ovo sjajna promocija Parka i njegovih posebnosti:

-Iznimna nam je čast da je jedna ovakva utrka održana upravo u našem Parku, na našem Jankovcu i naravno da je Javna ustanova odmah priskočila kao suorganizator i potpuno se dala na raspolaganje jer ovo je iznimna promocija našeg Parka i Jankovca u cijeloj Europi. – zaključio je Jurenac. (www.icv.hr; vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content