Edukacija za članove mobilnih stručnih timova u COOR-u

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, u petak 10. i subotu 11.ožujka 2017. godine održat se edukacija za članove mobilnih stručnih timova.

Edukaciju za učitelje COOR-a, edukacijske rehabilitatore, provodit će Učilište IDEM, a cilj edukacije je osposobljavanje učitelja za pružanje podrške u inkluziji učenika s teškoćama u redovni sustav odgoja i obrazovanja kroz formiranje mobilnih stručnih timova.

Predavači su prof.dr.sc. Ljiljana Igrić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, dr.sc. Đurđica Ivančić, doc.dr.sc. Radojka Kraljević, prof.dr.sc. Snježana Sekušak-Galešev, Vedrana Šenjug Užarević, mag.educ.rehab. i Elvira Nimac, prof., Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u dogovoru s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uskoro namjerava proširiti svoju djelatnost i na ostale socijalne usluge:

– usluga psihosocijalne podrške
– usluga rane intervencije
– usluga savjetovanja i pomaganja
– usluga organiziranog stanovanja
– usluga boravka

S obzirom da na području Virovitičko-podravske županije ne postoji niti jedan registrirani pružatelj navedenih usluga, ovo će proširenje djelatnosti značiti puno brže pružanje potrebne podrške djeci s teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima, a ujedno i jednake mogućnosti kao i djeci u razvijenijim sredinama. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content